Tüp Mide Ameliyatı

Tüp mide ameliyatı, obezite uygunluk kriterleri değerlendirildiğinde vücut kitle indeksi 35 ve üzeri hastalara uygulanabilen bir obezite cerrahisi yöntemidir. 

Tüp mide ameliyatı vücutta 4 ya da 5 tane en büyüğü 4,5 cm’lik kesilerle yapılan laparoskopik (kapalı yöntem) ile yapılan bir ameliyattır.

Tüp mide ameliyatına mide ile dalak arasındaki bağlantılar kesilerek başlanır. Kesim esnasında her kestiğimiz her kısım arasında kanama olmakta ve bunlar ameliyat sonrası durdurulmaktadır. Bu kanamaların ameliyattan sonra tekrar başlama ihtimali %1’den az olsa da %0 değildir. Gerekirse bir ameliyat daha yapılarak  kanama durdurulabilir. 

İkinci aşama mide ile ince bağırsağın (on iki parmak bağırsağı) birleştiği yerden geriye doğru 2-4 cm arası bir mesafe sayılarak mide muz şekline getirilir.

Mide muz şekline getirildikten sonra yeni midede bir kaçak olup olmadığına mutlaka bakılması gerekmektedir. Mide muz şeklinde getirildikten sonra mide karın dışına alınır kaçak olup olmadığı kontrol edilir ve ameliyat sonlandırılır. 

Ameliyat anında kaçak görülmemiş olsa da ameliyat sonrasında kaçak olma ihtimali %1’den daha az olsa bile her zaman  bu riskimiz vardır. Ameliyattan sonra tekrar ameliyat olmamızı ya da stent takılmasını gerektirecek bir takım ek tedaviler gerekebilir. 

Tüp mide ameliyatı ile istediğiniz vücuda ulaşmak artık hayal değil.